RPSolutions Frequently Asked Questions

Deze kopjes lijken op wat ik in mijn ZK geweer/pistool verschiet. Kan ik RPS kopjes verschieten?

NEE! Wij gebruiken enkel zacht lood. De mondingssnelheid van ZK ligt veel te hoog. Ze zijn simpelweg niet geschikt door hun materiŽle eigenschappen.

Ja...maar ze lijken er toch echt wel op. Kunt u ook ander lood gebruiken?

NEE! Daar beginnen we niet aan. Bij het gebruik van hard lood zouden wij opereren onder artikel 9.1 van de WWM. Daardoor zouden de koppen verlofplichtig worden.

Luben of niet?

Luben of niet, dat zal altijd een discussie blijven.

Voorlopig heb ik de beste resultaten geschoten zonder lube. Maar, kijk je naar de wedstrijd resultaten dan blijkt dat de top in het klassement toch een of andre lube gebruikt.

2 soorten zijn populair, de Napier pellet (power) lube, en de Nano lube's

De feedback welke wij krijgen maakt wel duidelijk dat een teveel aan lube ook niet werkt. Immers alles wat je aan je projectiel smeert gaat door je loop heen, en een vervuilde loop geeft slechte resultaten.

Als ik alles bij elkaar neemt komt het er op neer dat we luben kunnen aanbevelen. De meeste gebruiken een leeg pelletblikje waar men de lube in het schuim aanbrengt. Het kopje rol je dan over het schuim zodat een kleine hoeveelheid op de kop achter blijft. Ik wil wel opmerken dat sommige schutters er een heel ritueel van maken. Het is mijns inziens niet duidelijk of men het kopje driemaal linksom en daarop 3/4 rechtsom draait, Of dat het simpel door het goedje rollen voldoende is.

Het is als met alles, als je denkt dat het werkt dan werkt het. En de ranking geeft te denken dat het een beter resultaat geeft, en dat het is aan te bevelen het in elkgeval te proberen.

Wat is het beste kopje voor mijn buks?

Dat is moeilijk te zeggen! Wij testen met veel buksen. Echter elke buks is anders. We hebben ooit serienr 001 en 002 naast elkaar getest en er kwam iets verschillend uit. Zelfs 1/1000 inch in sizing kan een vrij dramatisch verschil gaan geven op 100m. Wel proberen we bij elke kop aan te geven waarvoor ze geschikt zijn. Bij twijfel raden we aan om ons even te mailen!

Ik zie het kopje dat ik wil er niet tussen staan. Kan u dit toch leveren?

Waarschijnlijk wel. We kunnen bijna elke mal aanschaffen. Desnoods kunnen we een door u geleverd kopje intekenen en een mal custom laten maken. Verdere info en voorwaarden zullen we u via mail verstrekken.

Kan ik mijn bestelling afhalen?

Graag!

Zijn de verzendkosten inbegrepen in de vermelde prijzen?

Nee. Meer info hierover kan je vinden op de bestel pagina. Aangegeven gewichten op de product pagina betreffen enkel het gewicht van de inhoud incl. het doosje. Daar komen dus nog extra verpakkings materialen bij.