Groot Kaliber Gezelschap Home Of Accurate Airgun BulletsWaarom een aparte competitie ?Een quote van hun website.

Wij zijn een groep BigBore luchtschutters die jaren lang met veel plezier bij de '100MeterCrew' hun wedstrijden hebben geschoten. In die jaren is het BigBore-schieten uitgegroeid van een verdwaalde enkeling met een Amerikaans buksje tot een grote groep enthousiastelingen die kosten nog moeite besparen om hun BigBore richting de top te krijgen. In 2015 lukte het bijna om met een BigBore "Nederlands beste luchtschutter" te worden. Het verschil was slechts 1 moesje.

Helaas besloot de 100MeterCrew om in januari 2016 de regels drastisch te veranderen. Hierdoor werden onze BigBores weer op grote achterstand gezet ten opzichte van de kleinere kalibers. Jaren innoveren gingen door het putje omdat het door de nieuwe regels onmogelijk werd om nog een wedstrijd te winnen. De commotie onder de BB-schutters was zodanig groot en eensgezind, dat wij daarom maar besloten om zelf wedstrijden te gaan organiseren.

Onze groep is dus geboren uit noodzaak, echter heeft dat ook zijn voordelen gehad...

Zo waren de kaarten waar wij altijd op schoten niet meer toereikend voor de verbeterde BB's. Kleine groepjes van grote kalibers waren nog amper eerlijk te tellen. Met de nieuwe start konden we dus ook meteen een nieuw soort schietkaart maken die geheel aan onze behoefte voldeed.

Einde quote.Geen grootkaliber buks??


Geen nood voor u heeft het GKG een oplossing. Het is namelijk mogelijk om voor een wedstrijd of zelfs een complete competitie een buks te lenen.

Hiervoor verwijzen we u beleefd naar hun website.nieuwsgierig geworden ? klik op het icoon hieronderFjords