RPSolutions Nieuws

.48 grain boattail

Fjords
48 grain boat tail

na vragwn over een wat zwaardere boattail slug voor slug liner loopjes bekent van bv FX. toch maar de service aangeboden en ze te gaan leveren.

kopjes zitten ingeblikt en worden niet gesized geleverd. We hebben ze niet getest maar op You Tube zijn vele filmpjes over deze slugs te vinden..

.45 Maxiball ong 200 Grain

Fjords
200 gn Maxiball kort

Soms heb je van die projecten waarvan je denkt, leuk om er iets meer tijd in te steken.

Een eigenaar van een .45 Hatsan zocht een loodje wat in zn magazijn past, moest een dikke 200 gn wegen. Dat hebben we niet en de reden hiervoor staat paar posts hieronder, geen fut. Mn opmerking hierover werd terug gekaatst met Helium.

Dus voor mij geen reden om t project te weigeren, althans na de verzekring van de minimale afname. Want voor de buksen met meer ruimte hebben we de bewezen langere variant waardoor we er van uitmoeten gaan dat we een dikke 1 klanten hebben voor deze kop. Nu nog ff een freesje laten slijpen want mn vaste mallen leverancier kan deze vorm niet maken, daarna zelf aan de knutsel. We houden jullie op de hoogte.

.45 Bolkop ong 185 Grain

Fjords
185 Grain Bolkopje

Of we iets voor een Evanix hadden want de bij de buks gekochte kopjes bevielen niet.

Das balen ,maar we zagen al snel het probleem, ze waren simpelweg 0.002 inch te groot.

Buiten dat het lastig is belast je ook je laad mechaniek wat zwaar en is het dus wachten op schade.

.

En nee daar hebben we buiten de korte pellet niets voor.

Daar de bewuste schutter echt waarde hecht aan een solid en de huidige kop opzich wel lekker schoot besloten een kopje te tekenen en een mal aan te schaffen.

..30 127Gn HP

Fjords
127Gn .308/.310

Na een klus project kwam men erachter dat t geliefde buksje plots een ander dieet behoefde.

Das balen natuurlijk, al zien sommige (waaronder ik) dit als de charme van het spel. Nadat we het hele euvre hadden toegestuurd bleek er niets tussen te zitten.

Natuurlijk springen dat andere gieters in de bres met ontwerpen die ik zelf niet heb. Gelukkig zat daar wel iets bij.

.

Daar die bewuste artiest niet voor derde giet, kregen we het verzoek dit kopje te gaan leveren.

.251 HP

Fjords
de punt

Tja je hebt wsl de aanleiding al gelezen. RAW komt met een High Power .25 Polygoon loop uit. Ze zal in de solid setting een dikke 100 joule gaan doen.

De importeur zocht er een leuk kopje bij en had wel wat ideen. Kwam met een HP en een Hollowbase gedachte an.

Dat kunnen we hier niet maken, dus wat andere gedachte op tafel gegooid.

.

Het is een Hollow point disign geworden met een overgang van lijf naar basis. In de basis is een randje gemaakt wat er in theorie voor moet zorgen dat t kopje mooi uit de trekken en velden komt

Fjords
de base
Lang vs Kort

Fjords
Kort vs lang

Hier de lange en de korte pellet naast elkaar.

Je ziet dat we nu scherpere koeken konden maken. We hopen hiermee ondanks gebrek aan lengte toch een mooie vlucht te bewerkstellen.

Hieronder nogmaals de specificaties.

.

De pellet weegt 150 gn. Is 14.8 mm lang. En heeft de sizing .458. Omdat deze pellet scherpe randjes heeft hoeven we deze pellet noet te sizen. Dit dunne randje lood kun je zo kameren.

de .458 short voor Hatsan en Evanix

Fjords
de Short

Met een nieuwe generatie buksen komt ook een nieuw probleem. We werden benaderd voor pellets, ze moesten in een Hatsan passen. Blijkt de breedge maar goed 15 mm lang.

Nu kun je natuurlijk een klap op de kop geven dat ons loodje wat korter wordt. Of wat men elders deed, de rok 2.5 mm inkorten. Maar dat zou te makkelijk wezen. Voor deze buksen hebben de we rok en de dome herzien. Ook hebben we t kaliber iets vergroot naar .458,

Het resultaat geeft een pellet welke in ballans is en onder de 0.6 inch blijft. Dat is nl. de limiet voor de Evanix, een hatsan geeft net wat meer ruimte. Tekeningen zijn gemaakt en ingeleverd, nu wachten op de mal. Inmiddels hebben we dus de mal.

.

De pellet weegt 150 gn. Is 14.8 mm lang. En heeft de sizing .458. Omdat deze pellet scherpe randjes heeft hoeven we deze pellet noet te sizen. Dit dunne randje lood kun je zo kameren.

Nieuwe varianten op het bekende puntkopje

Mn malletje is binnen. Het heeft even geduurt maar dan heb je ook wat. Gesneden en bewerkt door de beste bedrijven in de USA. De variant op een bekende spitz. monster groepjes waren mogelijk met dit ontwerp, maar wat was ie zenuwachtig. Een klein beetje astma in je combo en je gaatje was nergens meer te vnden, totaal van de kaart. Met wat kleine aanpassingen hopen we dit te hebben opgelost.

Fjords
Variant 1
ballistic Tip

Voor deze variant zijn we uitgegaan van het match kopje .308 Remington. Hier gebruiken ze dus met sucses een ballistic tip. Hopend dat dit ook op onze lage snelheden werkt gingen we aan de slag met dit ontwerp.

Het loodje doet 425 Grain schoon aan de haakWe hebben gisteren de XP op de 100 meter tegel gezet en de HP eens over de baan gestuurd.

Dit ging verrassend goed, de fles was zowat af voor XP begrippen. We begonnen op 240 Bar welke tijdens de test zakte tot 230. Het resultaat bleven gerafelde gaten met af en toe een afzwaaier, dit zal ongetwijfeld aan de gebrekkige schutter hebben gelegen. Nu maakt 1 zwaluw geen zomer. Maar als deze veredelde jachtbuks het lood bij elkaar houd, wat moet een wedstrijdplatform er dan wel niet mee doen. We zijn in elkgeval blij dat dit redelijk kostbare experiment iets produceerde wat de kaart raakt. Wat t op wedstrijd niveau gaat doen zullen we nog moeten afwachten.

We gaan dit loodje uitzetten binnen ons test team zodat we dit verhaal een vervolg kunnen geven.08-06-2016

De HP eens in de. 45 KSS laten proppen en wat schoten afgegeven na de wedstrijd op dn Tike.

We hebben de eer gelaten aan de persoon welke met het origineel aan het vechten is geweest (Powerofair). Zoals eerder genoemd had Powerofair goede resultaten met de Spitz maar ervaarde dat bij het minste of geringste aan verandering in snelheid alles van de kaart was.

We zijn begonnen met de werkdruk waarmee men met het orgineel schoot ( we hadden geen chrony bij de hand. Na eerste groepje wat gelijk super was 15 bar gezakt in druk.

uiteraard veranderde het schotbeeld, en jammer genoeg negatief. Maar het geproduceerde groepje was acceptabel, je zou nog een redelijke score op papier hebben.

We kunnen dus stellen dat de missie geslaagd is.Fjords
Variant 2


De Semi-Point


Met deze variant dachten we aan de Semipoint welke we naar tevredenheid aan onze sinner schutters leveren. Op de een of andere manier blijven de Semi-Points beter op koers dan de volwaardige spitzen in onze .308 .Als dit nu ook eens voor de .45 zou werken zijn we uit de brand , hebben we een kopje wat lekker stabiel blijft als ze snelheid kwijt raakt. Dit stukje lood brengt 430 grain op de schaalDe Semi-Point Eens in de XP .45 gefrot. uiteraard op de 100 meter.

Ze deden het goed. Jammer genoeg geen foto's kunnen maken

Het resutaat was minder als met de ballistic tip maar zeker niet slecht. ik was er tevreden over.

wat mij betreft dus ook hier een goed resultaat.

Fjords
Variant 3
De Spitz Het bekende puntkopje behoeft geen introductie. Behalve dan dat deze variant iets zwaarder weegt nl. 436 Grain.Zijn het verbeteringen? De tijd gaat het leren. In elk geval zijn we ermee aan de gang om voor de nieuwe generatie buksen iets nieuws te vinden. We moeten Fred Kurvers van die Huben afhelpen, daar gaan we alles aan doen.

Ik en mn collega gieters testen en gieten, het is aan jullie schutters om het even te doen.

Pellets voor de wat ruimere loop

Nu dus verkrijgbaar. Pellets in kaliber .45 / .58 / .73

Sommige wisten 't al een tijdje. Ik was bezig met een pellet voor de wat grotere kalibers.

Het idee was simpel, bij de grotere kalibers neemt 't gewicht nogal drastisch toe naarmate 't kaliber toeneemt.

Actie is reactie, dus een lichter loodje zou er komen. Makkelijk gezegd en zo getekend, maar wie ging hem maken die mal? De bekende bedrijfjes waagden zich er niet aan, bang dat de cherry zou breken en wat al niet meer.

Tot we te horen kreeg dat een klein bedrijfje een pellet achtig iets maakte.Ik noemde t wat kort door de bocht "een bal met een rok".

Na wat heen en weer geschrijf ging 't loodje door de kerk, hij ging 't eens proberen.

Het projectiel is geworden tot een volwaardige pellet. We gaan deze eerst in .45 en .73 testen.

Zijn de testen bevredigend zullen we ook gaan voorzien in .50 en .58.

Heeft u een platform met een ander exotisch kaliber kunt u bij ons informeren voor de mogelijkheden.

Fjords
.45
Het .45 loodje is er in 2 gewichten.

De lichtste weegt 194 grain.

Heavy zit met 203 grain net boven de magische 200 grain grens.

We hebben de 213 grain uit het assortiment gehaald. Met andere woorden de medium is vanaf nu de heavy, de 213 grain blijft wel te bestellen.Fjords
.58
Deze pellet hebben we in 2 gewichten.

De lichtste weegt 364 grain.

De Heavy doet een 374 grain.

Met wat geluk gaan deze binnenkort in de GP en de XP.58 wegsturenFjords
.73
Deze pellet hebben we in 2 gewichten.

De lichtste weegt 642 grain.

De Heavy doet een 743 grain.

Hopelijk gaan deze binnenkort in de Quigly bewijzen of size matters.