RPSolutions brake

De muzzlebrake

Mondingsrem of niet

De discussie in luchtbuksenland is of een mondingsrem op een luchtbuks zin heeft. Ons inziens ligt het aan de buks. Een PCP is een systeem waar het nut kan hebben.

Werkt elke rem? Nee.

Het verschil met een vuurwapen is dat de stuwstof (perslucht) de kop wil passeren zodra deze uit de trekken en velden komt. Dit zorgt voor een zeer onstabiele situatie bij de monding van de loop. De kunst is dus om een mondingsrem te ontwikkelen die de overtollige lucht achter de kop wegvoert..

Wat moet je verwachten van een mondingsrem?

Allereerst gaat een buks niet beter groeperen van een rem. Een buks wordt makkelijker te schieten. Hierdoor kun je dus hogere scores behalen.

Omdat ik persoonlijk in het verleden goede ervaringen had met een mondingsrem, hebben we er2 ontworpen. Een rem voor eigen gebruik, en een rem welke voor een normale prijs te maken is.

Als test platform gebruiken we een XP Quigley Waarom? Het is een uiterste. Verschillen zijn makkelijk vast te stellen.

De rem voor eigen gebruik is een exemplaar gemaakt uit T6 aluminium. De totale vrijloop van de kop in de boring is minder dan 1 mm.Rem schuine schotten .72

Fjords FjordsGroepje

FjordsSchotbeeld eerste vier 100 meter schoten (door 2 schutters). De rem zat los geschroefd op de loop. Geschoten vanaf een wankele tafel en Bipod. Deze buks is normaal niet vanaf een atlas V8 bipod te schieten.

De resultaten zijn goed te noemen.Zodra deze rem helemaal af is maken we de versie met rechte schotten. Deze zal op exacte dezelfde manier worden getest.

Dit ontwerp zal dus in productie komen als de testen positief worden afgerond. We verwachten deze testen zomer 2017 af te ronden.Rem rechte schotten .72

FjordsNu hoor ik jullie denken dat wil ik ook. We trekken een zak geld van de plank en ik koop zo een ding.

No Way.

Een rem werkt enkel als u platform perfect is voor bereid. Een schimmig draaiertje wat van verre schroefdraad op u loop rost zal meer kwaad dan goed doen.

Nee, het is de bedoeling dat u uw complete buks aanlevert. Onze mondingsremmen worden voor luchtbuksen vanaf kaliber .308 ontworpen en gemaakt. Wij demonteren de loop klokken deze nauwkeurig uit en controleren de uitlijning en rechtheid van de loop en het schroefdraad.

Is dit goed gaan we verder. We meten de loop nauwkeurig op. Daarna passen we ons ontwerp aan op de specificaties van de complete buks. De hieruit ontstane mondingsrem past dan waarschijnlijk op geen enkele andere buks, hij is immers speciaal voor uw platform ontworpen. Enkel op deze voorwaarde kunnen wij u iets bieden waar u blij van wordt..Productie

Voor de productie gebruiken we professionele machines. Hieronder ziet u een CNC draaibank met aangedreven gereedschap. Deze machines kunnen in 1 opspanning veel bewerkingen nauwkeurig uitvoeren.CNC bank met aangedreven gereedschap

Fjords


Na de mal ook de rem aangepakt.

Moesten nog wat gate in en even glasstralen. Na een avondje klussen was dit t resultaat.

Fjords Fjords Fjords Fjords Fjords


Zodra we wat andere delen klaar hebben een ceracoating erover en klaar is ie.

Wordt vervolgd.