RPSolutions EAE Zeus .72

Fjords


EAE Zeus

Je hebt soms wel eens van die kansen welke je enerzijds moeilijk kunt afslaan. Maar anderzijds niet weet wat je er mee moet.

De telefoon gaat en je krijgt de vraag of je .510 koppen hebt, en terloops de vraag, ik heb een Zeus liggen hier wil je er eens mee schieten?

Dan nu even een uitleg waarom ik niet weet wat ik er mee moet.

Men bood een carabine aan. Dus de versie met de 16 inch loop. Ik bedacht me 2 dingen. 1 er zijn niet veel reviews over deze versie. 2 100meter word niets.

Voor mij is het dus een pellet only versie. gegeven het feit dat mn 1000 Joule 45 moeite heeft om 520 grain netjes naar de 100m te krijgen. Dit korte ding zal niet veel meer doen dan die 1000 joule vermoed ik zo, en het lichtste wat ik heb in 72 is 640 grain.Wat kregen we mee

Fjords Fjords Fjords

Het plan

Na wat voorzichtig lobbyen hebben we een mooi plan van aanpak. We gaan de buks onbevooroordeeld beoordelen, dus geen met suiker overgoten meningen

Het plan is een pagina op deze site. Een vergelijkend onderzoek met de 32 inch versie. En wat You Tube footage.

Naar het schijnt komt er iemand filmen met een fatsoenlijke camera hoef ik niet met de GSM te klooien.Eerste indruk

Aangekomen bij de importeur van EAE Kurvers Schietsport kregen we een mooie doos in de handen gedrukt. Hierin een maagdelijk nieuwe buks.

Het geheel ziet er verzorgd uit.de doos is gebasseerd op de 32 inch versie,wat te zien is aan de lege ruimte in de inlet voor de actie.

De buks zelf is netjes gebouwd mooie glade afwerking nette kolf en een geflute loop. Dat laatste is voor een luchtbuks natuurlijk totaal zinloos maar het ziet er gewoon mooi uit. Loop is standard voorzien van schroefdraad voor een demper of rem. We beginnen al met een dikke plus.De thechniek.

Het betreft een niet gereguleerde buks met sidelever. Sidelever is hufterproof uitgevoerd en word vergrendeld bij sluiten. Gezien de prijsstelling van het geheel lijkt t me een goede klap voor je euro.

Wat de meeste overslaan is het inwendige. Het klephuis is voorzien van een geballanceerde klep. Dit maakt de buks zeer efficient, als we het inwendige op een tafel zien lijkt t allemaal niet zo bijzonder. Echter van dichtbij zien we een goed doordacht ontwerp, alles werkt met slechts 1 bewegend deel de klep zelf. De werking word verkregen door inwendige boringen in samenwerking met het ontwerp van de klephoed. Moet zeggen dat dit ontwerp me verraste, had een 13 in een dozijn ontwerp verwacht maar EAE heeft er werk van gemaakt.Wat verwachten we er van.

Gezien het korte ontwerp en mijn ervaringen in het .72 sigment een vrij lage V0. Een 100m tijger zal het niet zijn maar als we tot 50/60 m een net groepje schieten ben ik tevreden, Voor de wat grotere afstanden laat ik me verrassen. Misschien dat de 640 grain Diablo het wel verder redt door de zelf stabiliserende werking. De 32 inch versie moeten we op de 100 meter wel aan het groeperen krijgen. Als de loop goed is, en we reguleren hem moet dat goed komen. Misschien dat een goede mondingsrem hem nog verder zou kunnen verbeteren. Maar daar komen we nog wel achter.>